932 041 041

Actualitat 

Notícies

Els equipaments turístics d’FGC redueixen un 20% les emissions directes de gasos amb efecte hivernacle

Compartir aquest esdeveniment
Tags: FGC Turisme, estacions de muntanya, petjada de carboni, reducció

 

  • FGC Turisme aconsegueix una reducció del 20,82% de les emissions directes el 2022 respecte al 2018, tenint en compte els mateixos equipaments.

 

 

 

  • Des del 2019, s'han eliminat completament les emissions indirectes de Gasos amb Efecte Hivernacle (GEH) derivades del consum elèctric, ja que tota l'electricitat prové 100% de fonts renovables garantides.

 

 

L'informe elaborat per FGC Turisme sobre la reducció d’emissions en els seus equipaments destaca el progrés aconseguit en els darrers 4 anys, de 2018 a 2022, ja que s’ha reduït un 20,82% les emissions directes (Abast 1) de gasos amb efecte hivernacle. El 2018, any en què la companyia va iniciar el càlcul de la petjada de carboni, es van emetre 1.805,40 tnCOeq i el 2022 els mateixos equipaments van generar 1.429,50 tnCOeq.

Recalcar que el percentatge del 20,82% de reducció entre el 2018 i el 2022 inclou la totalitat de les emissions directes (Abast 1) i recull les dades de quatre de les estacions de muntanya (La Molina, Vall de Núria, Espot i Port Ainé), del Cremallera i els Funiculars de Montserrat i del Tren del Ciment. Per tant, la comparativa del període s’ha fet a partir de les mateixes explotacions.

Al llarg d’aquests quatre anys s’han incorporat tres nous equipaments als estudis que realitza FGC Turisme: Boí Taüll, Vallter i el Parc Astronòmic del Montsec. Si es tenen en compte aquest augment, en el global d’FGC Turisme les emissions s’han reduït un 7,44% respecte al 2018, tenint en compte el total de la petjada (abast 1, 2, i 3).

 

La petjada de carboni d'una entitat representa la quantitat d'emissions de Gasos amb Efecte Hivernacle (GEH) generades per les seves activitats. Aquesta mesura abasta tres categories d'emissions: les directes (Abast 1), que inclouen combustió i fugitives; les indirectes d'electricitat importada (Abast 2), totalment renovable a FGC Turisme des del 2019; i altres emissions indirectes (Abast 3), com ara béns, serveis i transport. La gestió i reducció d'aquesta empremta de carboni és fonamental per a promoure la sostenibilitat i el compromís amb el medi ambient.

Pel que fa al 2022, FGC Turisme ha generat un total de 15.863,19 tnCOeq, on un 12,32% correspon a les emissions directes de l'Abast 1, un 0% d'emissions indirectes de l’electricitat importada 100% renovable garantida corresponen a l’Abast 2, i un 87,68% d'altres emissions indirectes de l’Abast 3.

FGC Turisme aposta per la sostenibilitat 

Aquesta millora en la petjada de carboni ha estat possible gràcies a les accions que FGC defineix a l’Agenda d'Acció Climàtica 2030 en matèria de transició energètica i energies renovables com la instal·lació de panells solars o el Projecte Gasoil Zero que està parcialment implantat a Vall de Núria i que paulatinament s’anirà estenent a la resta d’explotacions.

 

Les estacions de muntanya d’FGC són equipaments turístics que fomenten la sostenibilitat al territori i estan compromesos en la lluita contra l’emergència climàtica. FGC Turisme disposa del Pla d’Acció Climàtica 2030 en compliment de l’adhesió a la Declaració de Glasgow de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic celebrada l’any 2021, la COP26. El Pla d’Acció Climàtica 2030 que aplica l’empresa recull els cinc eixos que la Declaració de Glasgow i que considera necessaris per dur a terme una gestió efectiva davant el repte del canvi climàtic: mesurar, descarbonitzar, regenerar, col·laborar i finançar.

Els equipaments turístics d’FGC redueixen un 20% les emissions directes de gasos amb efecte hivernacle
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.