932 041 041

Aquest agost descobreix la Ruta del Ter

La Ruta del Ter és una de les travesses més emblemàtiques de Catalunya, ofereix un recorregut d’uns 220 km plens de bellesa natural i cultura local. L’itinerari segueix el curs del riu Ter des del seu naixement als Pirineus fins a la seva desembocadura al Mediterrani. En aquest article, ens centrarem en el tram que travessa l’estació de muntanya de Vallter, un lloc ideal per iniciar aquesta aventura.

 

L’itinerari ofereix la possibilitat de conèixer i descobrir el riu, des del seu naixement a Ulldeter (Setcases), a 2.400 metres dins el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, fins a la desembocadura a la Mediterrània, a la Gola del Ter (Torroella de Montgrí – l’Estartit), al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquesta ruta es pot fer tant a peu (ruta senderista) com en bicicleta (ruta ciclista) i us permetrà descobrir un paisatge canviant: des de l’alta muntanya alpina arribant a un paisatge planer i d’aiguamolls. 

 

L’inici de la ruta se situa a Vallter, a l’extrem oriental dels Pirineus, on trobareu el punt de partida perfecte per començar la Ruta del Ter. Amb una altitud de més de 2.000 metres, aquest indret ofereix unes vistes panoràmiques espectaculars al circ d’Ulldeter i un ambient de muntanya autèntic.

 

Des de Vallter, la ruta comença amb un descens suau que us portarà a través de paisatges alpins impressionants. El camí està ben senyalitzat i és adequat per a senderistes de tots els nivells. En aquesta primera etapa, seguireu el curs del riu Ter mentre serpenteja per prats verds i boscos frondosos.

 

El principal atractiu de l’etapa és el naixement del riu Ter, a la mateixa estació de Vallter. Un indret màgic on veureu brollar l’aigua de la mateixa terra, un fenomen digne de veure un cop a la vida. A més, el naixement del riu Ter està envoltat de la millor panoràmica de la Vall, ja que us veureu envoltats del gran Circ d’Ulldeter format per cims com el Bastiments, el Pic de la Dona o el Gra de Fajol. 


El recorregut continua travessant cinc comarques i fent-vos testimonis del patrimoni industrial que va generar el riu Ter a través de les colònies textils així com del patrimoni històric i cultural que es va desenvolupar al llarg del riu amb els monestirs romànics de Sant Joan de les Abadesses i Ripoll com a màxims exponents. 

 

Alguns consells que heu de tenir en compte si us animeu a fer aquesta ruta: 

1. Assegureu-vos de portar roba i calçat adequats per a la muntanya, així com una motxilla amb aigua, menjar i protecció solar.

2. Tot i que la ruta està ben senyalitzada, és recomanable portar un mapa detallat o el track descarregat al GPS, sobretot si feu la ruta en bici.  

3. Recordeu seguir les normes de comportament responsable a la muntanya, no deixant residus i respectant la flora i fauna locals.



La Ruta del Ter, és una experiència única que combina esport, natura i cultura que no podeu deixar escapar aquest estiu. Aquesta travessa us permetrà descobrir alguns dels paisatges més impressionants de Catalunya i connectar amb la natura durant les vostres vacances!  

Agost 06, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.