El programa “Esport Blanc Escolar” (EBE) és un programa institucional de la Generalitat de Catalunya, que vol acostar els esports d’hivern a l’alumnat de 3er i 4rt curs de primària. El programa proporciona oportunitats perquè els estudiants participin en activitats esportives a la neu, oferint formació específica en aquest tipus d'esports. Consisteix en una sessió setmanal d’entre 2 i 3 hores depenent de la formació on es posen en pràctica diferents disciplines, com ara l’esquí alpí, l’snowboard o l’esquí de fons.
Els promotors d’aquest programa són la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física juntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els Consells esportius i Consells comarcals de les comarques del Pirineu, el Conselh Generau d’Aran, les diputacions provincials, l’Associació Catalana d’Estacions de Muntanya, les estacions d’esquí alpí, les estacions d’esquí nòrdic i la Unió de Consells Esportius de Catalunya.
Una de les escoles que ja fa més de 25 anys que visita Vallter és l’Escola Doctor Robert de Camprodon. Una de les seves mestres, la Marta Sargatal, ens explica que per a l’escola ja és tradició pujar cada any a Vallter i que durant tots aquests anys s’han adaptat a les necessitats educatives per seguir donant l’oportunitat a l’alumnat de gaudir de la neu i de l’hivern en totes les seves disciplines.
D’una banda, l’escola participa en el programa d’Esport Blanc Escolar on alumnes de 3r i 4t de primària fan diferents sessions matinals un cop per setmana a l’estació. La matèria d’Educació Física, s’adapta a les condicions hivernals que ofereix Vallter. Aquestes sessions pràctiques, dirigides per tècnics de la FCEH, combinen diferents disciplines dels esports d’hivern i son avaluades al final del programa.
D’altra banda, l’Escola Doctor Robert també aposta per continuar aquests ensenyaments al cicle superior de primària. Per això, alumnes de 5è i 6è participen en el projecte intern de l’escola anomenat “Muntanya, neu i emprenedoria” amb l’objectiu que coneguin més a fons el funcionament de l’estació. El projecte combina sessions pràctiques i teòriques on diferents perfils de treballadors de l’estació, com ara pisters, manteniment, producció de neu i direcció expliquen les característiques principals de la seva feina. Aquestes sessions també potencien que l’alumnat conegui millor com funciona una estació d'esquí, les oportunitats de feina que es poden generar així com conèixer millor l'esport o millorin la seva tècnica. Com a conseqüència de tot això, també tindran un millor coneixement de l’entorn més proper a l’escola, potenciant l’arrelament al territori i la natura.