932 041 041

Les mesures imprescindibles d’FGC TURISME per fer front al canvi climàtic

El Dia Internacional contra el Canvi Climàtic és una oportunitat perfecta per reflexionar sobre les accions que duem a terme a FGC TURISME per contribuir a un futur més sostenible. Les nostres estacions d'esquí i muntanya no només ofereixen experiències inoblidables, sinó que també treballen activament per reduir l'impacte ambiental. 

Aquí et destaquem quatre iniciatives que tenen un gran impacte en la preservació de les nostres muntanyes i que defineix el nostre compromís amb la sostenibilitat i l’entorn:

 

Reducció de les emissions de CO2

A FGC TURISME tenim el compromís de fer front a l'emergència climàtica. La reducció d'emissions, a través de mesures aplicades de mitigació en termes de transició energètica, és el mitjà pel qual entenem que podem ajudar a col·laborar a fer-li front. Mesurem les emissions de gasos efecte hivernacle relacionades amb el turisme des de l’any 20218 i, en conseqüència, implementem mesures com l'ús d'energia solar, la rehabilitació de les nostres instal·lacions per fer-les més eficients o la reducció de residus a les estacions. A més, fomentem l'ús de transport públic i vehicles elèctrics per accedir a les estacions, contribuint així a disminuir la nostra petjada de carboni. Amb tot això, hem aconseguit reduir les nostres emissions directes en un 8% tot i incorporar altres centres turístics com el Parc Astronòmic a Àger i les estacions de muntanya de Boí Taüll i Vallter. De no haver estat així la reducció hagués estat del 30%.



Projecte NERET a La Molina i Vall de Núria

El projecte NERET és una iniciativa pionera que busca incrementar el Capital Natural de les estacions d’Esquí i Muntanya d’FGC. Juntament amb el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), treballem per protegir i augmentar aquest capital natural, entès com l’estoc de recursos naturals renovables i no renovables a la Terra (plantes, animals, aire, aigua, sòls, minerals) que es combinen per produir un flux de beneficis o serveis a les persones. Aquest projecte definirà accions a futur en benefici del sòl, l'aigua, la flora, la fauna o els boscos de les nostres estacions. Actualment s'estan implementant les primeres accions a La Molina i Vall de Núria amb l’objectiu de replicar el model a la resta d’estacions. 

 

Projecte Ecovall de Vall de Núria

En el marc del projecte Ecovall, treballem perquè Vall de Núria acabi convertint-se en un destí turístic 100% sostenible millorant l’eficiència en la gestió. Iniciatives com l’ampliació de la geotèrmia, la rehabilitació de les façanes dels edificis més antics perquè no perdin escalfor de l’interior durant els mesos de més fred o la introducció de nous vehicles 4x4 elèctrics, que reemplaçaràn la flota actual de motors de combustió, són algunes de les accions que estem duent a terme per aconseguir una Vall sostenible. 


 

Aprofitament del cicle de l'aigua 

La gestió sostenible de l'aigua és fonamental durant els hiverns a les estacions d’esquí d’FGC. Treballem per aprofitar al màxim el cicle de l’aigua, gestionant òptimament el seu consum i optimitzant la seva reutilització. Implementem tecnologies que permeten produir neu amb un menor impacte, garantint així condicions d'esquí excel·lents sense comprometre els recursos hídrics.

(Exemple del cicle de l’aigua a Vall de Núria. Consulta també el cicle de l'aigua a Espot Esquí


En conclusió, a FGC TURISME estem dedicats a crear un futur més sostenible. El nostre compromís amb la natura es reflecteix en cada acció que emprenem. En aquest Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, t'animem a unir-te a nosaltres en aquesta causa per cuidar el nostre planeta!

Octubre 23, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.