932 041 041

Tot el que has de saber per córrer a la muntanya aquest setembre

Quan afluixa la calor és el moment ideal per gaudir al màxim de la muntanya. Vistes panoràmiques, paisatges espectaculars, adrenalina… i que millor que combinar-ho amb l’activitat física!

L'entorn de les estacions d’FGC Turisme ofereix un escenari excepcional per practicar tota mena d’esports, en especial, el trail running. Disposem d’infinitat de rutes i de zones amb tots els relleus que puguis imaginar perquè els amants de l’atletisme de muntanya gaudiu al màxim.

 

A banda d’entrenar en alçada, cada any, a les nostres estacions, hi trobaràs esdeveniments esportius de referència en el món del trail running català. Per això et proposem tres reptes competitius perquè t’entrenis i puguis sumar aquestes competicions al teu calendari la propera temporada! La primera proposta és la cursa de muntanya per excel·lència del Pirineu oriental, La Marrana Skyrace! Passa per Vallter el proper 8 de setembre i compta amb tres recorreguts. Els participants arriben fins a una altitud de més de 2.800 metres! El següent cap de setmana, el 14 i 15 de setembre, Vall de Núria acull la mítica Olla de Núria, una cursa de 21,5 kms de recorregut on el 72% es fa per sobre dels 2700m i sense trepitjar ni un metre d’asfalt. Però això no és tot, el cap de setmana del 4,5 i 6 d’octubre, també tindràs l’oportunitat de veure córrer els millors atletes a la Salomon Ultra Pirineu. Tant en la modalitat del quilòmetre vertical com en la modalitat Ultra, La Molina es converteix en part de l’escenari de la Cursa ja que passa pel Refugi del Niu de l’Àliga, al punt més alt de l’estació. 

 

Preparar-se per aquests grans reptes implica una bona planificació prèvia per poder gaudir del trail running amb seguretat i tranquil·litat. A continuació et donem alguns consells per córrer a la muntanya i entrenar-te pels reptes de l’any vinent!

 

Planifica les teves rutes

Investiga les rutes disponibles a la teva destinació! Informa’t sobre el terreny, el desnivell i la dificultat de cada itinerari perquè puguis adaptar les teves condicions i equipament a la ruta que t’has proposat recórrer.

 

Entrena el teu físic

Adequa el teu entrenament al repte que et proposis! Pots combinar sessions de força, resistència i flexibilitat per preparar els teus músculs i articulacions. A més, et recomanem incrementar gradualment la distància i altitud a mesura que et sentis còmode i segur.

 

Nodreix-te i hidrata’t bé

Recomanem portar aigua addicional per mantenir-te hidratat al llarg de tota la sortida en cas que la ruta escollida no disposi de fonts en el seu recorregut. Per mantenir la teva energia també és important dur aliments així com gels o barretes energètiques.

 

Utilitza un equipament adequat

Assegura’t de portar unes vambes amb bona tracció i roba transpirable, així com una gorra, ulleres de sol i protector solar!

 

Respecta el medi ambient

Cuidar de la muntanya és feina de tothom. Llença la brossa a les escombraries i recicla i separa els residus com ho faries a casa. Intenta generar el mínim impacte a l'ecosistema per cuidar l’hàbitat de plantes i animals!



Ara que ja coneixes amb detall el que suposa explorar la muntanya a través del trail running, prepara’t per viure una experiència inoblidable i connectar amb la natura i l’esport d’una manera única i saludable. T’esperem als entorns de totes les estacions d’FGC Turisme!

 

Septembre 02, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.