FGC Turisme vol continuar consolidant el seu compromís amb la sostenibilitat buscant l’equilibri entre la rendibilitat econòmica, la inclusió social i el respecte pel medi ambient.
Les certificacions del segell de Turisme Familiar de la totalitat de les estacions d’FGC Turisme promogut per l’ACT ens distingeix com a estacions especialment sensibles a la demanda d’aquest segment.
La implantació dels Sistemes de Gestió Ambiental basats en la Norma ISO 14001:2015 de les diferents unitats de negoci d'FGC Turisme, certificats per una entitat externa acreditada, ens ajuden a identificar, controlar i minimitzar els nostres impactes ambientals.
En compliment de l'adhesió a la Declaració de Glasgow de la passada Conferència de les Nacions Unides Sobre el Canvi Climàtic, la COP26, FGC Turisme ha elaborat el Pla d'Acció Climàtica 2030. El document recull els cinc eixos per dur a terme una gestió efectiva davant el repte del canvi climàtic: mesurar, descarbonitzar, regenerar, col·laborar i finançar.
Més informació aquí.
Cap a una gestió sostenible
En què consisteix la política d'FGC Turisme?
Una política d'FGC Turisme única i compartida per totes les seves unitats de negoci, que reforça el compromís d’FGC amb el territori envers una gestió respectuosa del medi natural que es fonamenta en la preservació, la conservació, la millora i el respecte pel medi ambient i el patrimoni, com també en la qualitat del servei, l’atenció al client, la satisfacció dels nostres grups d’interès en un entorn segur.
A Vall de Núria destaca el projecte Ecovall, eina que ha de permetre reforçar la capacitat d’adaptació i resiliència davant l’emergència climàtica, a la vegada que articula i defineix les futures estratègies. Vall de Núria vol millorar la consciència i establir les bases per a una gestió més responsable en el futur i ser un referent amb accions alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
De cara a aquesta temporada d’hivern, s’està treballant en l’ampliació de la geotèrmia amb l'objectiu d'eliminar completament el gasoil destinat a calefacció i ACS a la vall. Amb aquesta millora s’aconseguirà augmentar l'estalvi d'emissions de CO2 a l'atmosfera, que actualment s'estimen en 188 tnCO2eq/any. Una altra de les feines previstes consisteix en la rehabilitació de les façanes dels edificis més antics perquè no perdin escalfor de l’interior durant els mesos de més fred.
També destaca la introducció d’un vehicle elèctric 4x4, TORGO, de cara a millorar la mobilitat a la mateixa estació. Gradualment, s’anirà canviant la flota de vehicles de gasoil.
Més informació aquí.
FGC TURISME treballa per impulsar una mobilitat elèctrica de zero emissions; amb el compromís, d’una banda, de renovar el parc de vehicles de combustió per a vehicles elèctrics i, de l’altra, de facilitar l’accés dels seus clients als centres turístics, on disposaran d’instal·lacions de recàrrega per a vehicles elèctrics.
El Projecte TORGO, desenvolupat en col·laboració amb l’empresa LITTLE Energy, especialitzada en mobilitat elèctrica, és un bon exemple d’aquesta iniciativa que va començar fa un temps i que ara ja és una realitat.
El Projecte NERET en col·laboració amb el CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) treballa en la planificació d'accions i solucions basades en la natura de cara a augmentar el capital natural que proporcionen els serveis ecosistèmics de les estacions de La Molina i Vall de Núria. Aquestes solucions abasten una àmplia gama d'intervencions, des de la restauració d'hàbitats naturals i de la coberta vegetal, fins a la promoció de l'ús sostenible dels recursos naturals. Consulta tota la informació sobre els resultats del projecte NERET.
El sistema de gestió de neu implementat per FGC Turisme genera un cicle tancat a partir dels llacs on s'emmagatzema l'aigua provinent de pluja o desgel de la mateixa àrea. Per tant les estacions són un exemple d’economia circular de l’aigua.
Més informació sobre l’agenda d’acció climàtica 2030 aquí.